Wielercomite

Streep door ZLM Tour en Ronde van Limburg

Maandagavond 23 maart maakte de Nederlandse overheid een pakket met aanvullende maatregelen bekend om uitbreiding van het coronavirus te kunnen beteugelen. Een daarvan was het verlengen van het verbod op evenementen, ten minste tot en met 1 juni van dit jaar. Gezien deze drastische maar terechte maatregel zien wij ons als wielercomité genoodzaakt het jaarlijkse wielerweekend, van vrijdag 29 tot en met zondag 31 mei, te annuleren.

Dat betekent onder andere dat er deze wielerjaargang geen ZLM Tour in de straten van Buchten te zien zal zijn. Ook de aankomst van de etappe in het kader van de Ronde van Limburg, nieuw op de Buchtense wielerkalender, zal geen doorgang vinden.

Vanzelfsprekend hebben we ten volste begrip voor dit besluit. De volksgezondheid is immers topprioriteit. Een dergelijk evenement met aanzienlijke omvang moet vanzelfsprekend in een vroegtijdig stadium worden gecoördineerd en georganiseerd. Derhalve was het Wielercomité Buchten reeds in gesprek met diverse instanties, sponsors en partners om optimaal invulling te kunnen geven aan dit jaarlijkse wielerspektakel. De komende periode wordt gebruikt om alle betrokkenen op de hoogte te stellen van de ontstane situatie en zal worden bekeken hoe om te gaan met het annuleren van de activiteiten en wat dat betekent voor nu en voor een volgende editie.

Sport is natuurlijk maar een bijzaak in het leven, weliswaar een voorname. Op dit moment speelt echter louter het beschermen van de gezondheid van eenieder een belangrijke rol, zowel op nationaal als internationaal niveau. Kortom, let op elkaar en blijf gezond. In 2021 zijn we weer op de afspraak. U hopelijk ook.

Met hartelijke groet,

Namens het Wielercomité Buchten

Frans Hoedemakers, voorzitter
Cyriel Lebens, beschermheer