Wielercomite

Liefst vier partijen hebben de handen ineen geslagen om de Ronde van Limburg door te kunnen laten gaan. Er was lang onzekerheid rond de oudste klassieker van Limburg, maar er is een nieuwe datum (30 mei) gevonden en een nieuwe finishlocatie: Buchten.

Dat laat de organisatie weten. De vier partijen zijn Wielerweekend Stein, WCL Bergklimmers, Wielercomité Buchten en de Hammer Series. Wegens drukte door andere evenementen en organisatorische problemen was doorgang lang onzeker.

Wielerweekend Stein klopte vervolgens bij de andere drie partijen en samen kwamen ze tot een oplossing. De Ronde van Limburg wordt nu geïntegreerd in het wielerweekend Buchten, dat ook een etappe van de Ster ZLM Tour organiseert. Die etappe is op vrijdag. De finish van de Ronde van Limburg verhuist dus van Beek/Genhout naar Buchten. Daarmee verdwijnt de finale van de klassieker, die altijd in het heuvelland werd verreden, uit de Zuid-Limburgse heuvels.

Hammer Series en Bergklimmers spelen vooral een rol bij de Omloop van de Maasvallei voor nieuwelingen. Deze koers op zaterdag 6 (wegrit) en zondag 7 juni (tijdrit) zal finishen op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard-Geleen, in hetzelfde weekend als de Hammer Youth. De Hammer Series voor profwielrenners gaat dit jaar niet door.

Overigens is ook de Ronde van Limburg afhankelijk van hoe het coronavirus zich in Nederland ontwikkelt. „We volgen hierin de adviezen van de KNWU, die op haar beurt het RIVM volgt. Wij organiseren door tot nader bericht”, aldus een woordvoerder.

Auteur: Robin van der Kloor – Bron: De Limburger