Wielercomite

Met pijn in ons hart moeten wij u helaas mededelen dat de 33e editie van de ZLM Tour zal worden verplaatst naar 2022. Daarbij zal ook het gebruikelijke Wielerweekend in Buchten, die dit jaar zou plaats vinden van vrijdag 11 juni t/m zondag 13 juni, komen te vervallen. Wij betreuren dit natuurlijk ten zeerste, daar waar de besluiten omtrent de versoepelingen nog zo positief nieuws leken voor de organisatie van ons gebruikelijke Wielerweekend. Helaas komen de wielerwedstrijden en festiviteiten die normaliter tijdens ons evenement plaats vinden, toch nog iets te vroeg.

Het Wielercomité Buchten heeft de afgelopen maanden dan ook allesbehalve stil gezeten, op zoek naar een passend alternatief. Wij mogen u met trots mededelen dat het ons wederom gelukt is de absolute top in de wielersport toch een podium te geven tijdens een najaarseditie van ons Wielerweekend in Buchten.

Het tweedaags wielerevenement zal plaats vinden op zaterdag 9 oktober en zondag 10 oktober 2021. Wellicht zullen, anders dan u gewend bent, alle festiviteiten tijdens dit weekend EENMALIG worden verplaatst naar Sportpark Het Anker.

Op zaterdag 9 oktober zal de eerste etappe van diverse jeugdwedstrijden worden verreden op ons plaatselijk parcours in Buchten. Deze wielerwedstrijden voor de jeugdcategorieën zijn onderdeel van een overkoepelend klassement over twee dagen en worden georganiseerd in samenwerking met WCL Bergklimmers. Een week later, op zaterdag 16 oktober, zal de tweede etappe van deze jeugdwedstrijden plaats vinden op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard.

Op zondag 10 oktober zal de gebruikelijke Dikke Banden Race in Buchten worden verreden. Alle jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar kunnen hieraan deelnemen. Daarnaast zal in de middag de aankomst van de Ronde van Limburg plaats vinden, met 4 à 5 plaatselijke rondes en doorkomsten in Buchten. Deze wielerwedstrijd van topsportniveau is een samenwerking tussen Stichting Wielercomité Buchten, Stichting Ronde van Limburg en WCL Bergklimmers.

Meer informatie omtrent de eenmalige najaarseditie van ons Wielerweekend volgt zo snel mogelijk. Wel kunnen wij u al vertellen dat Buchten in 2022 gewoon weer het decor is van de ZLM Tour, en wel op ons gebruikelijke parcours, met feesttent op de markt.